fbpx

Bij airconditioning (technisch gezien een lucht/lucht-warmtepomp) denken vele mensen waarschijnlijk nog spontaan aan een toestel dat je opgelucht kunt aanzetten op een bloedhete dag in de auto of in een hotelkamer in het zuiden van Italië. Maar airconditioning is zoveel meer: het is een comfortabele, energiezuinige en flexibele manier om het klimaat te regelen in binnenruimtes.      

COMFORT
Deze toestellen kunnen zowel koelen als verwarmen, wat u toelaat om de temperatuur optimaal in te stellen per kamer.

FLEXIBILITEIT
U kunt de toestellen snel een bepaalde temperatuur laten bereiken (boost), een vaste temperatuur laten aanhouden (schakelt automatisch uit eens bereikt), de uitblaaslamel laten bewegen (swing) of in slaapmodus zetten. U kunt de toestellen ook op verschillende manieren voorprogrammeren, zodat ze bijvoorbeeld ‘s nachts een andere temperatuur aanhouden dan overdag (nachtverlaging), en u altijd het gewenste resultaat heeft. Ook is er mogelijkheid om in optie wifi toe te voegen aan de installatie zodat u via een app uw toestellen kunt bedienen.

GEZONDHEID
De toestellen filteren onzuiverheden en pollen uit de lucht, en klimatiseren zonder kans op CO-vergiftiging.

VERBRUIK
De toestellen hebben minstens energielabel A en een hoge COP (Coëfficiënt of performance = winstfactor). Dit betekent dat ze voor elke verbruikte kW aan elektriciteit vele malen meer warmte genereren.

SYSTEMEN EN MODELLEN
Om de binnen- en buitenunits op elkaar aan te sluiten bestaan er verschillende systemen: single split, multi split, VRF/VRV, monoblock. En er zijn ook verschillende modellen: cassette-, wand-, plafond-, vloer-, kanaal- of sattelietmodel. We bekijken bij het plaatsbezoek wat er voor uw project mogelijk is en bespreken deze opties met u.

TIP: overweeg een onderhoudscontract.
Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat u beter en langer kunt genieten van de installaties.
Wij zetten voor u de voordelen op een rij.